Menu
Din kurv

Filter til havedammen

Se vores udvalg af havedamsfilter. Vi har et håndplukket udvalg af filter til havedammen, som sikrer dig klart vand og sunde fisk.

Et havedamsfilter er hjertet i din havedam. Det er rester af foder, affaldsstoffer osv. skal nedbrydes og giftig Ammoniak og Nitrit, skal omdannes til Nitrat. Det er hele den proces der sikrer en sund biologisk balance i dammen og som giver sunde og raske fisk. 

Princippet i et filter til havedammen er stort set det samme. De er næsten alle opbygget på en måde, så de sorterer mindre og mindre partikler fra og samtidig indeholder filtermateriale, hvor der kan 'bo' bakterier og mikroorganismer. Tilsammen giver det rent vand og en god balance. Nogle havedamsfiltre består kun af den biologiske del og skal derfor monteres efter et forfilter, som fjerner alle de grove partikler.

Et havedamsfilter skal rengøres med jævne mellemrum, for at fungere optimalt. Gamle affaldsstoffer skal skylles ud og filtermaterialet skal renses. Det er meget forskelligt hvordan denne proces udføres fra filter til filter - i nogen tilfælde foregår det nemt og helt uden at få våde hænder. Der er flere typer af havedamsfilter, der tillige fås 100% automatiske - så klares rensningen af sig selv og du kan i stedet bruge tiden på nyde dine fisk!

Husk at du altid skal være nænsom når du rengører dit havedamsfilter og især dit filtermateriale. Det er her dine bakterier holder til og hvis du bruger fx en højtryksrenser, risikerer du at spule dem alle med ud filtermediet. På den måde fungere dit filter ikke optimalt og bl.a. sygdomsfremkaldende bakterier, Ammoniak og Nitrit, kan få frit spil i en periode. Der bedst at bruge vand fra dammen og være forsigtig. Hvis du bliver nødt til at rengøre dit havedamsfilter grundigt, så anbefales det at tilsætte filterbakterier, så det hurtigt er oppe på 100% igen.

I foråret når sæsonen starter og temperaturen er over 10-12°C, bør du tilsætte filterstart til dit havedamsfilter. På den måde fremmer du koloniseringen af gavnlige bakterier og mikroorganismer i dit filter. Det har den fordel at hele den biologiske balance kommer meget hurtigere igang og dermed også nedbrydningen af gift- og affaldsstoffer. Derved mindsker du bl.a. risikoen for algevækst - især trådalger, samt bakterielle problemer, der kan give syge fisk. Ved at benytte filterstart kan dit filter yde optimalt i løbet af uger - en proces som kan tage måneder på naturlig vis!

AEM EASY Drum Tromlefilter - Komplet
Ikke på lager
Komplet sæt med EASY Drum, 40W Amalgam UVC, Controller, Spulepumpe og alle fittings til installationDownload:  Manual (Engelsk)Køb et tromlefilter til din havedam - den mest effektive og vedligeholdelsesfrie forfilter løsning du kan få...  ..
Pris fra 8.995,00 DKK
Ekskl. Moms:7.196,00 DKK
AEM Tromlefilter Pro-serie - fra 22 til 100m³ flow
Bestillingsvare 3-5 uger
5 forskellige modeller i professionel kvalitet - til gode priser!  AEM Pro-serien dækker de flestes behov for en god, nem og næsten vedligeholdelsesfri forfilter løsning til havedammen. AEM laver solide tromlefiltre med nem og automatisk styring af s..
Pris fra 14.995,00 DKK
Ekskl. Moms:11.996,00 DKK
Nem og effektiv filterløsning til havedammen  AquaKing UV-C Bio filterboks er et høj kvalitets bio gennemstrømningsfilter med indbygget UV-C lampe. Filteret giver klart og sundt vand og mindsker risikoen for alger. Filterb..
Pris fra 2.395,00 DKK
Ekskl. Moms:1.916,00 DKK
Filtersystem til små og mellemstore havedamme - nem og effektiv vedligeholdelse Med Aquaking PF² Trykfilter får du en kombination af mekanisk og biologisk filtrering. Der er desuden indbygget UV, som effektivt bekæmper alger. ..
Pris fra 1.295,00 DKK
Ekskl. Moms:1.036,00 DKK
Vælg mellem 4 størrelser til lidt større havedamme - giver klart og sundt vand. Download:  Brochure (Engelsk)  Brugermanual (Engelsk)   AUGA Auto-Clean: Enkel og nem rengøring med Auto-Clean - bare drej på knappenAUGA's Pro serie af trykfi..
Pris fra 3.495,00 DKK
Ekskl. Moms:2.796,00 DKK
Et 'alt i et' filter, der er nemt at rense og vedligeholde - giver klart og sundt vand i havedammen. Download:  Brochure (Engelsk)Fordelene ved trykfiltrer systemer er blevet bevist mange gange i praksis. Det fuldt lukkede filtersystem er k..
Pris fra 1.895,00 DKK
Ekskl. Moms:1.516,00 DKK
Bakki Shower (Medium/Large)
Udgået af sortiment
DVS Bakki Shower - effektivt biologisk filter til havedammen (uden medier) En Bakki Shower er det man også kalder et Trickle eller Rislefilter. Det er en effektiv filterteknik, som ofte ses brugt hos opdrættere af Koi i Japan og andre steder. En Bakk..
Pris fra 3.995,00 DKK
Ekskl. Moms:3.196,00 DKK
Komplet enhed, med indbygget pumpe, filter og UV-lys til små havedamme op til 1.000 liter vand Det indbyggede skumfilter hjælper med at holde vandet rent, mens den kraftige UV-C lampe effektivt modvirker svævealger - forudsat at dammen har den tiltæn..
899,00 DKK
Ekskl. Moms:719,20 DKK
Komplet enhed, med indbygget pumpe, filter og UV-lys til mindre havedamme op til 5.500 liter vand Det indbyggede skumfilter hjælper med at holde vandet rent, mens den kraftige UV-C lampe effektivt modvirker svævealger - forudsat at damme..
Pris fra 1.099,00 DKK
Ekskl. Moms:879,20 DKK
Reservedel - Kvartsglas til AUGA VarioPress og VarioPress Pro trykfiltre  Nyt kvartsglas til dit UV-rør, hvis du har været uheldig eller det bare trænger til at blive skiftet...
Pris fra 149,00 DKK
Ekskl. Moms:119,20 DKK
Nyt net til tromlefilter i 120my High Flow udgave Trænger dit tromlefilter nyt net eller screen, så kan du samtidig vælge at gå op i my. Når maskerne i nettet bliver en lille smule større, kan det fx give lidt færre gange tromlen skal skylle og derme..
699,00 DKK
Ekskl. Moms:559,20 DKK
'Alt i en' filterløsning op til 40.000 liter - giver klart og sundt vand i havedammen  AquaKing Red Label HAPPY Kombi filter er et komplet filtersystem i høj kvalitet til den bedst mulige pris. Med et Red Label filter får du det hele samlet i et og d..
Pris fra 18.995,00 DKK
Ekskl. Moms:15.196,00 DKK
'Alt i en' filterløsning op til 30.000 liter havedam - sikrer dig klart og sundt vand i havedammen  AquaKing Red Label HAPPY Kombi filter er et komplet filtersystem i høj kvalitet til den bedst mulige pris. Med et Red Label filter får du det hele sam..
Pris fra 16.995,00 DKK
Ekskl. Moms:13.596,00 DKK
SuperBead Automatic - automatisk rensning
Bestillingsvare 3-5 dage
Automatisering af skylle processen på SuperBead - lad teknikken klare rensningen af dit filterDownload:  Brugermanual (Engelsk)  Manual - Automatisering (Engelsk)Automatisering af SuperBeads skylleproces, er en af de bedste måder at sikre h..
5.995,00 DKK
Ekskl. Moms:4.796,00 DKK
SuperBead havedamsfilter (Small/Large)
Bestillingsvare 3-5 dage
Måske det bedste Bead-filter på markedet? Udviklet og designet specielt til havedamme.Download:  Brugermanual (Engelsk)  Manual - Automatisering (Engelsk)SuperBead kombinerer fin mekanisk filtrering med biologisk filtrering. Du kan vælge me..
Pris fra 9.495,00 DKK
Ekskl. Moms:7.596,00 DKK
SuperSieve Gravitation forfilter (M/L/XL)
Bestillingsvare 3-5 dage
Kompakt, enkelt og effektiv - fjerner partikler ned til 300 micron/300µmDownload:  Brugermanual (Engelsk)Med en SuperSieve som forfilter er du sikret en velfungerende og effektiv grov filtrering, af dit vand i havedammen. Blade, foderrester..
Pris fra 7.499,00 DKK
Ekskl. Moms:5.999,20 DKK
SuperSieve låg (M, L og XL)
Bestillingsvare 3-5 dage
Låg til SuperSieve. Dette dæmper lyden, samt mindsker tilvækst af alger og bakterier på sien. Fås i 3 størrelser der passer til SuperSieve Medium (Compact) og Large (Standard), samt det store låg til SuperSieve XL (Wide) .  Model SuperSieve Smal..
Pris fra 395,00 DKK
Ekskl. Moms:316,00 DKK
Lille men effektivt forfilter - til dig der har pumpen nede i havedammen Med et SuperSieve pumpefødt forfilter kan du nemt og effektivt adskille større partikler (over 0,3 mm) fra vandet i havedammen. Denne SuperSieve model er designet til havedamme,..
Pris fra 3.449,00 DKK
Ekskl. Moms:2.759,20 DKK
Komplet filtersvampesæt til AUGA VarioPress trykfilter Hvis du oplever at dit vand begynder at bliver grønt eller uklart, kan det være tegn på, at dine filtersvampe trænger til at blive udskiftet.  Svampene har f..
Pris fra 299,00 DKK
Ekskl. Moms:239,20 DKK
Viser 1 til 19 af 19 (1 sider)