Nyttig viden og tips til dig, der skal have ny UV-enhed eller skifte rør.
Vi ønsker med denne information at give dig gode råd vedr. UV-C, både når det gælder køb af et nyt produkt, samt ved udskiftning af UV-C røret (pæren).
Dette for at sikre korrekt brug af vores produkter og højne sikkerheden, da vi med UV har en kombination af strøm og vand. Det er ofte en kilde til fejl og ærgrelser, med fx ødelagt udstyr, som desværre ikke er dækket af garanti eller reklamation, da der kan være tale om forkert brug.
Når du køber en ny UV-C enhed eller et filter med UV-C lys.
Har du netop fået leveret en helt ny UV-C enhed eller et filter med indbygget UV-C, bør du kontrollere at forskruninger, pakninger og samlinger omkring UV-C røret, fatning og kvartsglas er skruet korrekt sammen fra fabrikken. Mange af disse produkter har haft lang transport og derfor kan vitale dele være rystet løs. Det er med andre ord en god ide at gå produktet igennem, for at sikre der ikke kan sive vand ind og forsage en kortslutning.
En fordel ved at efterse og evt. adskille UV’en allerede inden den tages i brug, er at du samtidig lærer produktet at kende og derfor ved hvordan du kommer ind til røret, når det er tid til at skifte dette.
Kort tid efter du har taget din nye UV-enhed i brug, kan det være en fordel at stoppe for cirkulationen gennem produktet og adskille det igen, for at sikre at der ikke ser ud til at sive vand ind fx omkring fatningen.
Udefra kommende vand bør også undgås, så har du mulighed for at placere din UV-enhed tørt eller afskærmet for direkte regn, vil det helt sikkert være en fordel og mindske risikoen for elektriske fejl.
Specielt for ballast til SuperUV gælder det, at denne enhed ikke har særlig høj IP grad (vandtæthed). Hvis der slukkes for enheden fx om vinteren, anbefales det at tage udstyret ind og opbevare det tørt.
Når du køber et nyt UV-rør (pære).
Når det er til til at købe nyt rør, er det en god ide at sikre dig, at du bestille det rigtige. Der findes mange forskellig typer af rør og fatninger og der er mange, som alle har en T5 fatning. Vi anbefaler at du tager det gamle rør ud, på den måde kan du se hvilken type fatning det er og du kan måle længden.
Med disse to oplysninger, vil du nemt kunne finde det rigtige rør.
Når du har fået købt det rigtige UV-C rør og du er klar til at skifte det, anbefaler vi at du efterser og rengør din UV-enhed samtidig. Husk at gå forsigtigt til opgaven, det er ofte her man er uheldig og får ødelagt kvartsglasset.
Når først UV-enheden er adskilt kan du med fordel rengøre den indvendigt. Det samme gælder for kvartsglasset, der ofte kan trænge til både at blive rengjort og afkalket. Inden du sætter det nye rør i og samler din UV, så bør du smøre pakninger og gevind med silikonefedt. Dette er med til at tætne produktet og letter adskillelse næste gang UV-røret skal skiftes.
Specielt for SuperUV gælder det, at der skifter man både kvartsglas og UV-rør. Dette er en samlet enhed, som ikke kan/skal adskilles.
Har du brug for hjælp?
Er du i tvivl om hvilket rør der passer til din UV-enhed, så er vi altid klar til at hjælpe dig. Vi kan kontaktes alle ugens dage fra kl. 10.00 til 22.00 på telefon, chat, mail og Messenger. For at kunne hjælpe bedst muligt er oplysninger eller billeder af din UV-enhed og røret godt at have klar, så du evt. kan sende dem til os.