Kamiac Bacteria Activator

Varenummer:
HOK-KAM
Brand:
House of Kata

Dyrk dine egne mikroorganismer - Startsæt til 200.000 liter vand

Fordelene ved at anvende og opdyrke dine egne mikroorganismer er mange. 

Download:

 Brugervejledning (Dansk)

 • Kontinuerlig tilførsel af bakterier og mikroorganismer
 • Kan anvendes det meste af sæsonen, fra/ned til 5°C
 • Billig i drift
 • Videnskabelige testet resultater

Kamiac Bacteria Activator anvendes til at dyrke dine egne levende bakterier og mikroorganismer. De hjælper til hurtig nedbrydning af ammoniak og nitrit. God vandkvalitet med en optimal biologisk balance er altafgørende for dine fisks udvikling og velbefindende og det bidrager Kamiac Bacteria Activator.

Kamiac er videnskabeligt testet og resultatet er positivt. Det er den eneste enhed der hurtigt, enkelt og nemt aktiverer levende bakterier og mikroorganismer. Det sviner ikke, det lugter ikke og den passer sig selv - når først du har blandet bakterier og næringsstoffer. Herefter skaber den konstante temperatur et kontrolleret klima, som sikrer en god gæringsproces og dermed hurtig udvikling af levende mikroorganismer.

Bakterierne og mikroorganismerne til Kamiac Bacteria Activator er virksomme helt ned til 5°C. Det anbefales derfor at benytte Kamiac i store dele af sæsonen fra vandtemperaturen er over 5°C og til den igen nærmer sig om efteråret.

Opstart af havedam og filtersystem:

Kamiac Bacteria Activator er velegnet ved opstart af helt nyt filter og ved opstart af filtersystemet, efter vinteren. Her kan der med fordel tilføres bakterier, hver dag i 4 dage. Herved opnår du hurtig opstart af de biologiske processer i både filter og havedam, hvilket giver de bedste betingelser for dine fisk. I en ny havedam er det essentielt at biologien er på plads og dit filtersystem kører optimalt, inden der udsættes fisk.

Det anbefales også at tilføre en ekstra portion mikroorganismer, efter rensning af filter, ved stort vandskifte og efter sygdomsbehandling med medicin. På den måde kommer både fisk og filter hurtigt tilbage til deres normale niveau.

Hvis du efter brug af Kamiac Bacteria Activator til opstart af filter, stadig tester positivt på ammoniak og nitrit, kan behandlingen gentages.

Vedligeholdelse af balancen i havedammen:

Det anbefales at dyrke en ny portion mikroorganismer og tilføre denne til havedammen med 7-10 dages mellemrum. Derved opretholder du et godt vandmiljø i havedammen. 

Akut hjælp til havedammen:

Hvis du midt på sæsonen oplever en ubalance, kan du med fordel benytte mikroorganismer fra Kamiac Bacteria Activator. Lige som ved opstart bør du køre en 4-dages kur og tilsætte den mængde der passer til din havedam, 4 dage i træk. På denne måde booster du dit vandmiljø og sætter turbo på de biologiske processer. 

Hvis du efter en 4-dages kur, stadig tester positivt på ammoniak og nitrit, kan behandlingen gentages.

Dosering: 

50ml næringsstoffer og 50ml bakterier pr. 40.000 liter vand. En færdig blanding kan deles i flere portioner og holdes i gang i Kamiac Bacteria Activator i op til 4 dage.

Har du f.eks. 10.000 liter vand og vil køre en 4-dages kur, kan du godt lave en blanding (1 liter) og dele/tilføre den over 4 dage. Du opbevarer den blot i Kamica, som fortsat skal være tændt - husk at efterfylde vand i rummet mellem Kamiac og den inderste skål.

Til vedligeholdelse af under 40.000 liter vand bør du tilpasse mængden næringsstoffer og bakterier til indholdet i din havedam. Altså 25ml næringsstoffer og 25ml bakterier til en havedam med 20.000 liter vand. Der skal stadig fyldes vand i beholderen op til 950ml.

Sådan gør du:

 1. Hæld 500ml varmt vand (max. 50°C) i den inderste skål
 2. Tilføj 50ml næringsstoffer
 3. Fyld yderligere varmt vand (max. 50°C) op til 950ml
 4. Tilføj 50ml bakterier under forsigtig omrøring
 5. Placer den indre skål i Kamiac
 6. Luk låget på den inderste skål
 7. Hæld varmt vand i rummet mellem Kamiac og den inderste skål
 8. Luk Kamiac helt med det gennemsigtige låg
 9. Tænd for Kamiac i 24 timer
 10. Hæld blandingen i dit filtersystem eller direkte i havedammen

Efter brug rengøres grundigt med vand. 

OBS: Må ikke komme i mikroovn.

Indhold:

De medfølgende 250ml mikroorganismer og 250ml næringsstoffer rækker til 200.000 liter vand.
Hver anbefalet blanding (2 x 50ml) rækker til 40.000 liter vand. Der er altså til minimum 5 blandinger i startsættet. 

Kaliumpermanganat og Kamiac:

Bakterierne fra Kamiac er resistente over for Kaliumpermanganat, og du behøver derfor ikke at slukke for filtret, hvis du behandler med Kaliumpermanganat. Kamiac mikroorganismer er desuden velegnet til at afklare vandet, efter en Kaliumpermanganat behandling. Tilfør en Kamiac blanding svarende til størrelsen på din havedam, 12 timer efter behandlingen med Kaliumpermanganat er afsluttet.

Refill til Kamiac:

Der kan tilkøbes et Refill sæt til Kamiac Bacteria Activator med 2 x 1000ml til 800.000 liter vand.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Kamiac Bacteria Activator
Din bedømmelse