Menu
Din kurv

Luftpumper

Luftpumper til havedammen

Se vores store udvalg af kvalitets luftpumper til brug i havedammen og filtersystemer, der kræver luft.


Luftpumpen er anvendelig til at ilte vandet og det meget vigtigt at have en god iltning af vandet. De biologiske nedbrydningsprocesser af havedammens affaldsprodukter kræver masser af ilt for at fungere. Hvis bassinvandet er dårligt iltet vil disse nedbrydningsprocesser foregå med væsentligt nedsat effekt. Ilten er en nødvendighed for at opretholde alle former for liv og det gælder også de levende bakterier og mikroorganismer, du har alle steder i havedammen og dit filter.
Så en god iltning af vandet kan altså være medvirkende til at opnå den helt rigtige balance i vandet! Desværre glemmer mange bassin ejere, luftpumpens vigtige betydning.


Når solen varmer havebassinet op stiger vandets temperatur. Når vandets temperatur stiger, falder iltindholdet i bassinet. På varme sommernætter bliver iltindholdet reduceret en del, især i havedamme der er tæt besat med fisk og planter. Om natten forbruger planter og alger mere ilt end om dagen - så jo flere planter i bassinet, jo mere ilt skal der til i dit havebassin. 
De små luftbobler, som en god iltsten giver, er også med til at afgasse vandet og 'trække' Ammoniak ud af det, så dette er endnu en god grund til at have luft på sine havedam - hele tiden, hele døgnet og hele året!


Nogle iltkrævende fisk, f.eks. Stør, tåler ikke et lavt iltindhold og vandet skal derfor være konstant godt iltet. Jeg vil anbefale at du, især hvis du har stør eller andre iltkrævende fisk i dammen, anskaffer dig en luftpumpe.


Luft i dit biologiske filter kan også være en god kombination. Du kan, ved at tilføre luft i bunden af filteret (alt efter type) øge iltmængden til de gavnlige bakterier i dit filter og på den måde booste nedbrydningshastigheden til det firedobbelte. Det der dog ikke alle typer af filtre der egner sig til beluftning - kontakt os gerne hvis du er i tvivl.


Om vinteren lukker mange havedams ejere for deres vandfald, vandløb og springvand, men glemmer i forbifarten at de fjerne en kilde til beluftning i havedammen. Fiskene producerer stadig en lille mængde ammoniak og nitrit og der er stadig bakterier der er aktive. Så lad luftpumpen køre vinteren over, de små kraftige luftbobler frigiver en del ammoniak når de bryder gennem vandoverfladen og ud i den frie luft.

Læg ikke slangen med luftstenen på det dybeste sted i dammen om vinteren. Hvis luften kommer ud der hvor fiskene ligger i "dvale", opstår en stærk strøm i dammen. Det vil være så stor en belastning for fiskene at de vil blive kraftigt afmagrede igennem vinteren.

Membran luftpumper i størrelser fra 30-250 l/m (20-200W) - høj ydelse og kompakt størrelse AquaForte Hi-Blow AP-serien er højtryks membran luftpumper af god kvalitet, med et lavt støjniveau. De er velegnet til iltning af vandet i havedammen eller til..
Pris fra 999,00 DKK
Ekskl. Moms:799,20 DKK
Vælge mellem luftpumpe alene eller som komplet sæt med luftsten og luftslange. Luftpumperne i V-serien er stærke og har lavt støjniveau, fås i 4 størrelser - luftpumpe alene eller komplet sæt. AquaForte H..
Pris fra 399,00 DKK
Ekskl. Moms:319,20 DKK
Membransæt til Aquaforte Hi-Blow AP-serie Efter lang og kontinuerlig brug af luftpumpen, kan membranerne blive slidt og trænge til at blive udskiftet. Membransæt til Aquaforte Hi-Blow AP-serie findes i 3 størrelser. Membran..
Pris fra 49,00 DKK
Ekskl. Moms:39,20 DKK
Membransæt til Aquaforte Hi-Flow V-serie luftpumper Efter lang og kontinuerlig brug af luftpumpen, kan membranerne blive slidt og trænge til at blive udskiftet.Aquaforte Hi-Flow V-serie findes i 4 størrelser og hver pumpe har..
Pris fra 59,00 DKK
Ekskl. Moms:47,20 DKK
Membransæt til AUGA AirTec og AirTec Pro
Nyhed
Membransæt til AUGA AirTec serien Efter lang og kontinuerlig brug af luftpumpen, kan membranerne blive slidt og trænge til at blive udskiftet. Membransæt til AUGA luftpumperne findes til den lille AirTec serie eller AirTec Pro ser..
Pris fra 95,00 DKK
Ekskl. Moms:76,00 DKK
Secoh JDK er super luftpumper i høj kvalitet med lang levetid  Secoh JDK luftpumper har en meget lydløs drift med lave vibrationer. Motor- og pumpedelen er kombineret i én let og kompakt konstruktion, hvilket garanterer en lang og pålidelig driftsper..
Pris fra 1.595,00 DKK
Ekskl. Moms:1.276,00 DKK
Thomas / Yasunaga membran luftpumper - måske markedets mest stabile og driftsikreDownload AP-serie produktoversigt:  Specifikationer og flowdiagram (Engelsk)Ønsker du den absolut bedste kvalitet, så er luftpumperne fra Thomas / Yasunaga ikk..
Pris fra 1.595,00 DKK
Ekskl. Moms:1.276,00 DKK
Viser 1 til 7 af 7 (1 sider)