Menu
Din kurv

Vinter i havedammen

Foder og vinterprodukter til havedammen

Her finder vores udvalg produkter til vintersikring af havedammen samt vores specielle Vinter- og koldtvandsfoder til Koi, Guldfisk og andre havedamsfisk. Med enkelte af vores produkter kan du fortsætte eller starte fodring, helt ned til en vandtemperatur på 5°C.

Fælles for vores koldtvandsfoder er, at de er specielt udviklet til lave vandtemperaturer og de behov dine Koi og øvrige havedamsfisk har, under disse forhold.

Det er anbefales af dine fisk ikke for noget at spise 1 måned også selv om temperaturen tillader det. i Danmar er det som regel ikke noget problem, da vejret og temperaturen naturligt sætte en stopper for det. Men så længe det er en almindelig dansk vinter, med lidt nattefrost og 4-6°C i vandet, så kan der være behov af at give lidt synkefoder, et par gange om ugen.
Stør skal have foder året rundt og til dette formål kan et let synke foder benyttes. Derved sikrer du også, at dine øvrige havedamsfisk ikke indtager det meget proteinrige størfoder og tager skade, fordi de ikke kan fordøje det, i det kolde vand.

Hold isen åben

Det er også vigtigt at havedammen ikke fryser helt til. Gasser fra affaldsstoffer mv. skal kunne komme ud i det fri. Og det kan samtidig være en god ide at tilføre ílt under isen, især hvis du har Stør i havedammen. Vi har isfrihætter, luftpumper og varmelegemer, så du kommer sikkert gennem vinteren.
Husk også vores smarte WPS 1000 pumpe stop, så undgår en tømt havedam under isen.

Du kan også holde lidt på varmen i havedammen, ved at overdække den. Vi anbefaler at bruge Pond Cover Balls eller Air Bubble folie, fordi de hindrer store temperaturudsving og mindsker til frysning af overfladen. Kuglerne absorbere desuden UV-stråler, så vandet hurtigere kan optage varme fra solens stråler.

Gør vandet godt for dine fisk

Du kan endvidere tilføre Mælkesyrebakterier hele vinteren ned til 5°C. De vil gavne dine fisk og nedbryde de sidste affaldsstoffer i havedammen i takt med at dit filter ikke længere gør det eller hvis du helt stopper pumpe og filter!

Vi har også vores bestseller Koi Care Vital, som gavner slimlaget og immunforsvaret hos dine fisk, så de bedre kan sig gennem de kolde måneder.

Hold gang i filteret

Selv om det er kold i havedammen, er dine bakterier i filteret stadig aktive - ikke så meget som om sommeren, men de dør ikke fordi vandet er koldt. Faktisk er det også bakterier på bunden af havedammen, der udleder de gasser som vi tidligere har nævnt skal kunne komme ud. Derfor kan det være en fordel at holde gang i det hele, så der forsat er gode bakterier i dit filter, der kan holde de dårlige ting i skak.
Det er fint at sænke flowet gennem filteret og derved også lave mindre cirkulation i havedammen og hvvis din pumpe ikke kan reguleres ned, kan du med fordel sætte en mindre pumpe om vinteren eller købe en regulator til den.
UV lyset kan du ofte godt undvære om vinteren, men nogen vælger at lade det være tændt og bruge de sidste timer af røret, da det alligevel skal skiftes til foråret.

Ved at holde gang i det hele, får du også en bedre start på næste sæson til foråret.

Hvis du lukker ned for dit filter, så anbefales det at køre med luft gennem hele vinteren - det er dog ikke vores anbefaling, slet ikke med Koi i havedammen.

Air Bubble folie til nem og effektiv vintersikring af havedammen - prisen er kr. 89 pr. m2 Holder på varmen i vandet og er særdeles effektiv, til opvarmede havedamme eller indekar, hvor du opnår en energibesparelse på op til ..
89,00 DKK
Ekskl. Moms:71,20 DKK
AquaForte Flow Control FC-300
Nyhed -12 %
Juster nemt hastigheden på din havedamspumpe.  De fleste pumper til havedammen kan gøres regulerbare ved at benytte AquaForte Flow Control FC-300. Den bliver ikke 100% reguleret og du sparer heller ikke helt det samme i strø..
149,00 DKK 169,00 DKK
Ekskl. Moms:119,20 DKK
Vælge mellem luftpumpe alene eller som komplet sæt med luftsten og luftslange. Luftpumperne i V-serien er stærke og har lavt støjniveau, fås i 4 størrelser - luftpumpe alene eller komplet sæt. AquaForte H..
Pris fra 399,00 DKK
Ekskl. Moms:319,20 DKK
Effektiv støvsuger til havedammen - til en god pris. Kraftigt sug helt ned til 2 meters dybde.Download:  Brugermanual (Enkelsk/Tysk)En dam-støvsuger er en ideel løsning til fjernelse af overskydende..
1.399,00 DKK
Ekskl. Moms:1.119,20 DKK
Lille pumpe i 3 størrelser til springvands sæt eller mindre havedamsfiltre - god og økonomisk  Compact E-serien fra AUGA er ideel til mindre filtersystemer, springvand, små åløb og vandfald eller andre van..
Pris fra 745,00 DKK
Ekskl. Moms:596,00 DKK
Digital termometer til præcis måling af vandtemperatur Smart lille termometer med ekstern føler. Føleren er vandtæt. Termometer bør monteres tørt! Der medfølger sugekopper til fastgørelse fx på side af filter eller akvarie.  Måleområde fra -50°C ti..
49,00 DKK
Ekskl. Moms:39,20 DKK
Immun fremmende foder, til syge, svækkede og stressede Koi  FD Food Supplement er det optimale foder til dig, der bare vil dine Koi det bedste. Det kan med fordel benyttes i foråret, hvor dine fisk har brug for at komme sig efter en..
Pris fra 599,00 DKK
Ekskl. Moms:479,20 DKK
KOI Prevention - ét foder der kan det hele...Med Fish Pharma - KOI Prevention opnår du flere fordele i et og samme foder. KOI Prevention giver dine Koi en optimeret, stabil og jævn vækst og de vil få en væsentligt forbedret tarmfunktion, som giv..
495,00 DKK
Ekskl. Moms:396,00 DKK
Flyde termometer
-17 %
Flyde termometer til måling af vandtemperatur Manuelt termometer i sort til måling af vandtemperaturen i havedammen. Flyder på overfladen. Med snor, så det kan fæstnes til kanten af havedammen..
49,00 DKK 59,00 DKK
Ekskl. Moms:39,20 DKK
Varmelegeme til havedam - Danner isfri våge til afgasning  Forhindrer total tilfrysning af havedam Lille flamingohætte medfølger Sikre afgasning fra biologiske processer 10 meter elkabel  Varmelegemet er monteret under flamingo hætten, som får va..
Pris fra 399,00 DKK
Ekskl. Moms:319,20 DKK
Hikari Wheat-Germ - koldtvands foder til Koi og øvrige havedamsfisk Med Hikari Wheat-Germ får du et foder til hele sæsonen. Perfekt fra det tidlige forår og igen langt hen på efteråret. Hikari Wheat-Germ fremstil..
Pris fra 319,00 DKK
Ekskl. Moms:255,20 DKK
Isfrihætte - 25cm med/uden luftpumpe
Nyhed
Isfrihætte til havedammen - Vælg med eller uden luftpumpe Isfri hætte holder overfladen åben i moderat frost og sikrer udvekslingen mellem ilt og affaldsstoffer/giftige gasser i bassinet ned til ca. -15 graders frost. H..
Pris fra 149,00 DKK
Ekskl. Moms:119,20 DKK
Koi Care Vital styrker immunforsvaret og slimlaget på dine fisk Koi Care Vital er et flydende fiskepleje produkt, som ved regelmæssig brug, styrker fiskens forsvar mod bl.a. patogene sygdomsfremkaldende bakterier. Det opretholder og boos..
349,00 DKK
Ekskl. Moms:279,20 DKK
KombiPakke - Vinter Large
-14 %
Vinter Large - KombiPakke til større havedamme med 2 typer synkefoder, vintersikring og mælkesyrebakteier Denne KombiPakke er specielt sammensat til vintermånederne i din havedam. Pakken indeholder både det sidste foder til dine fisk og produkter til..
895,00 DKK 1.035,00 DKK
Ekskl. Moms:716,00 DKK
KombiPakke - Vinter Small
-18 %
KombiPakke til den mindre havedam med synke foder, vintersikring og mælkesyrebakterier Denne KombiPakke er specielt sammensat til vintermånederne i din havedam. Pakken indeholder både det sidste foder til dine fisk og produkter til vintersikring... D..
399,00 DKK 485,00 DKK
Ekskl. Moms:319,20 DKK
En biologisk blanding af vitaminer, urter og planter for et optimalt helbred hos havedamsfisk.Brochure:  Produktinformation (Engelsk)Malamix17 er udviklet af den belgiske Koi-dyrlæge Maarten Lammens. Malamix17 ind..
Pris fra 179,00 DKK
Ekskl. Moms:143,20 DKK
Kraftig netpose til opbevaring af 1000 stk. Pond Cover Balls Denne stærke netpose er velegnet til en hel kasse (1000 stk.) Pond Cover Balls. Den ideelle opbevaring i de varme måneder. I foråret fjerner du nemt Pond Cover Balls fra havedammen. Lad kug..
79,00 DKK
Ekskl. Moms:63,20 DKK
Pond Cover Balls  - 1000 stk/4 m²
Bestillingsvare 5-10 dage
Pond Cover Balls - den mest ideelle og nemme vintersikring af din havedam Pond Cover Balls er fødevaregodkendte og CE-mærkede plastik bolde, der flyder på overfladen af din havedam. De vil hurtigt tage form efter din havedam og lu..
Pris fra 1.195,00 DKK
Ekskl. Moms:956,00 DKK
Yamakoshi Premium Stør - High Quality foder til alle typer af størHelårsfoder, hovedfoder Synker til bunden Anvendelig fra 8°C, hele sæsonen Til alle typer StørPremium Stør er et afbalanceret, ek..
Pris fra 89,00 DKK
Ekskl. Moms:71,20 DKK
Varmelegeme til havedam - Danner isfri våge til afgasning  Forhindrer total tilfrysning af havedam Lille flamingohætte medfølger Sikre afgasning fra biologiske processer 10 meter elkabel  Varmelegemet er monteret under flamingo hætten, som får va..
Pris fra 699,00 DKK
Ekskl. Moms:559,20 DKK
Viser 1 til 20 af 29 (2 sider)