Menu
Din kurv

Anti Svamp

Anti Svamp
Anti Svamp
Anti Svamp
Anti Svamp
Anti Svamp
Anti Svamp
Anti Svamp
Pris fra 149,00 DKK
Ekskl. moms: 119,20 DKK

Valgmuligheder

Nulstil produktvalg

Anti Svamp medicin - mod svamp og svampebelægninger på alle typer havedamsfisk

Download:

 Brugsanvisningen (Dansk)

 

Pondteam BassinGuide:

Scan QR-koden og gå direkte til Pondteams store BassingGuide. Her kan du læse meget mere om sygdomme og symptomer hos dine fisk, samt hvilken behandling der er nødvendig.

Du kan beregne størrelse på fx pumpe, filter osv. og der er en smart volumenberegner og du kan også beregne dine driftsomkostninger, så du kan se hvad du bruger, på at holde din havedam kørende.

Gå til BassinGuide ►

Svampeangreb ses oftest som en følgesygdom i forbindelse med parasit- eller bakterieangreb. Svampe er populært sagt planter uden klorofyl, dette gør, at de ikke kan ernære sig ved fotosyntese. Svampe angriber dødt væv og slim, som de trænger ind i med deres trådlignende celler kaldet hyfer.

Svampe behøver ikke lys for at formere sig og jo højere temperaturen er, desto hurtigere udvikler de sig. Dette ses hyppigt, når fisk gennem vinteren har gået med små skrammer uden at det har påvirket dem synderligt. I det øjeblik vandtemperaturen stiger, bliver de omklamret af svamp på få dage.

Da svamp som nævnt lever af f.eks. dødt slim fra fisken, vil svampen ofte ses som sekundær angreb i forbindelse med et parasitangreb, hvor fiskene producerer mere slim for at støde parasitterne af sig.

 Virker direkte ved:

  • Hvid / Grøn belægning (svampeangreb)

Virker indirekte ved:

  • Geleagtige klumper af slim (karpevirus)

 

Indhold og dosering:
250ml rækker til en 5 dages kur i 2.250 liter vand.
1.000ml rækker til en 5 dages kur i 9.000 liter vand.

Brug 100ml pr. 4.500 liter vand 5 dage i træk - dette svarer til 22ml pr. 1.000 liter.
Tilsættes direkte til vandet i havedammen.

 

Beskrivelse af symptomerne på svampeangreb:

  • Hvid/grøn "vat-lignende" belægning. Svampeangreb kan forefindes på hele fiskens krop. Det angriber tit munden og kan være lidt svært at opdage. En god idé er at holde øje med fiskene, når de kommer op til overfladen og spiser, her er det nemmere at se fiskenes mund og lidt af deres maver.
  • Geléagtige klumper af slim er mest almindeligt blandt karpefisk som f.eks. Koi karper. Det er en virusinfektion og slimet skal forsigtigt skrabes væk. Her er det nemt for svampsporer at få greb og man bør medicinere med Svampemedicin.
  • Hvid slimet belægning er tit et angreb af små parasitter (f.eks. Costia) og skal i første omgang behandles med medicin mod parasitter. Svampsporer kan sætte sig i de sår som parasitterne forårsager på fisken og derfor kan det være en fordel at behandle med Svampmedicin bagefter.

 

For at gøre det nemmere at vide, hvornår det er Anti Svamp medicin fiskene har brug for, kan du se på billedet herunder. Sammenlign billedet med din fisk - nummer er symptomer på svampeangreb og du bør behandle med Anti Svamp medicin!

 

Anti Svamp anvendes når:

  • Fiskene har stærkt forøget slimlag og virker meget sløve. Når der er hvidlige til gullige vatlignende belægninger (kan også være grønne, som følge af svævealger som hænger ved).
  • Fiskene har en tot ”vat” i munden (mundsvamp).
  • Flossede finner med tåget belægning (Finneråd; oftest ryg eller halefinne).

Anti Svamp bekæmper aktivt:
Svampeangreb og svampebelægninger på alle typer havedamsfisk.

 

VIGTIGT:
Anti Svamp anvendes som 5 dages kur, hvor der behandles hver dag på samme tid, efter den anbefalede dosering.
Pas på løbende at overvåge Stører, Emder og andre sarte fisk, som dårligt tåler behandling.
Læs vedlagte vejledning før brug!

Skriv en anmeldelse

Bemærk: HTML bliver ikke oversat!
Dårlig God