Menu
Din kurv

Anti Parasit

Anti Parasit
Anti Parasit
Anti Parasit
Anti Parasit
Anti Parasit
Anti Parasit
Anti Parasit
Pris fra 149,00 DKK
Ekskl. moms: 119,20 DKK

Valgmuligheder

Nulstil produktvalg

Anti Parasit medicin - mod angreb af parasitter på dine fisk i havedammen 

Download:

 Brugsanvisningen (Dansk)

 

Pondteam BassinGuide:

Scan QR-koden og gå direkte til Pondteams store BassingGuide. Her kan du læse meget mere om sygdomme og symptomer hos dine fisk, samt hvilken behandling der er nødvendig.

Du kan beregne størrelse på fx pumpe, filter osv. og der er en smart volumenberegner og du kan også beregne dine driftsomkostninger, så du kan se hvad du bruger, på at holde din havedam kørende.

Gå til BassinGuide ►

De parasitter, som oftest forekommer i havedamme er typen ektoparasitter, som lever på værtsdyrets overflade (hud, finner, gæller). De er ganske naturlige og findes også i rigt antal i naturen, dog med den forskel at vi i havedammen ofte har mange flere fisk svømmende pr. m3 vand.

Derved er risikoen for direkte smitte også meget større. Udover fisketætheden har den desværre ofte ringe vandkvalitet stor betydning, da en stresset fisk er meget mere modtagelig for sygdomme end en velafbalanceret fisk. Selv de mindste ændringer af fiskenes levevilkår påvirker dem, og derved øges risikoen for sygdomme. Meget ofte ses parasitangreb i forbindelse med svingninger i vandtemperaturen, svingning i pH værdien, forhøjet nitrit-indhold i vandet, iltmangel, og enkelte gange ved tilførsel af nye fisk. Det er i ca. 80% af alle sygdomstilfælde parasitter, som er den primære sygdom, med efterfølgende svamp eller bakterieangreb som sekundær sygdom. De fleste ektoparasitter har en livscyklus på under 5 dage.

 

Virker direkte ved:

 • Hvide tydelige prikker
 • Hvide prikker mindre end 0,5 mm eller Hvidlig belægning/slimet
 • Røde gæller og gispende gællebevægelser (gælleorm)
 • Geleagtige klumper af slim (karpevirus)

 

 

 

Beskrivelse af symptomer på angreb af parasitter:

 

 

 

 

 • Hvid slimed belægning er tit et angreb af små parasitter (f.eks. Costia) og skal i første omgang behandles med medicin mod parasiter. Svampsporer kan fæstne i de sår som parasiterna årsager på fisken og derfor kan det være en fordel at behandle med Svamp medicin bagefter.
 • Hvide prikke, ca. 1 mm store, der kan sidde både i finner og på resten af kroppen. De kan være svære at opdage i første omgang når de ikke er så mange. Det er en fiskeparasit med navnet Ichthyophthirius multifilis. De øger hurtigt i antal og skaber sår på fiskene der hvor de bider sig fast. Jo tidligere der medicineres mod angrebet, jo bedre.
 • Hvide prikke ca. 1/2 mm store, der kan sidde både i finner og på resten af kroppen. Fisken kan se ud til at have en grå hinde over kroppen, som at den er indsvøbet i tåge. Det er en fiskparasit med navnet Odinium. De øger hurtigt i antal. Jo tidligere der medicineres mod angrebet, jo bedre og færre fisk bliver syge.
 • Større synlige parasitter. Denne type af parasitter er nemme at opdage. To almindelige arter er Gælleparasitter som er lange, smalle og sætter sig som navnet antyder i fiskens gæller. Symptomer på gælleparasitter er at fisken ånder hurtigt og har opspærrede gæller. Karplus/Fisklus(Aggulus spp.) er en rund, grønagtig, transparent parasit. Den sætter sig på fisken og stikker/saver et hul i fiskens hud, hvor den sidder og suger blod. Den sprøjte et gift ind som gør at blodet ikke koagulerar, giftet kan være dødeligt for små fisk eller fisk der har rigtig mange parasiter på sig. Der findes en stor risiko at de sår der opstår angribes af svamp eller bakterier. Behandling med medicin mod parasitter i bassinet er det bedste, fordi parasitten lægger æg der findes i bassinet. Det er som regel nødvendigt at gentage behandlingen for at dræbe de nyklækkede parasiter.

 

For at gøre det nemmere at vide, hvornår det er Anti Parasit medicin fiskene har brug for, kan du se på billedet herunder. Sammenlign billedet med dine fisk - nummer 3, 6 og 7 er alle symptomer på parasitangreb og du bør behandle med Anti Parasit medicin!

 

Anti Parasit anvendes når:

 

 • Der ses hvide pletter op til 0,2-1 mm. på fiskens krop - Fiskedræber (Ichthyophthirius).
 • Fiskene ”blinker” (gnider sig) på bunden og siderne af havedammen (Ichthyobodo med flere).
 • Fiskene har tendens til at stå dybt og kigge ind i siden af havedammen (Trichodina med flere).
 • Fiskene hænger i vandoverfladen og virker sløve (Gælleparasitter som bl.a Dactylogyrus).
 • Der ses rødmen og blodudtrædninger på krop og finner.
 • Fiskene har stærkt fortykket slimlag.
 • Fiskene har et tåget skær til slimet belægning (Ichthyobodo, Costia med flere).

 

 

Indhold og dosering:
250ml rækker til en 5 dages kur i 2.250 liter vand
1.000ml rækker til en 5 dages kur i 9.000 liter vand

Brug 100ml pr. 4.500 liter vand 5 dage i træk.
Tilsættes direkte til vandet i havedammen.

 

VIGTIGT:
Anti-Parasit anvendes som 5 dages kur hvor der behandles hver dag på samme tid efter den anbefalede dosering.
Pas på løbende at overvåge Stører, Emder og andre sarte fisk, som dårligt tåler medicinsk behandling.
Læs vedlagte vejledning før brug!

Skriv en anmeldelse

Bemærk: HTML bliver ikke oversat!
Dårlig God

Måske disse produkter også er noget for dig?

Andre købte også