Menu
Din kurv

Anti Bakterie

Anti Bakterie
Anti Bakterie
Anti Bakterie
Anti Bakterie
Anti Bakterie
Anti Bakterie
Anti Bakterie
Pris fra 149,00 DKK
Ekskl. moms: 119,20 DKK

Valgmuligheder

Nulstil produktvalg

Anti Bakterie medicin - mod finneråd, bugvattersot og bakterieangreb på dine fisk

Download:

 Brugsanvisningen (Dansk)

 

Pondteam BassinGuide:

Scan QR-koden og gå direkte til Pondteams store BassingGuide. Her kan du læse meget mere om sygdomme og symptomer hos dine fisk, samt hvilken behandling der er nødvendig.

Du kan beregne størrelse på fx pumpe, filter osv. og der er en smart volumenberegner og du kan også beregne dine driftsomkostninger, så du kan se hvad du bruger, på at holde din havedam kørende.

Gå til BassinGuide ►

Havedamsfisk kan angribes af bakterier og det er vigtigt at behandle dem, inden de bliver alt for syge. Der er større risiko for at de angribes, hvis der er dårlig vandkvalitet i havedammen.

Virker direkte ved:

 • Flossede og blodige finner (finneråd)
 • Kroppen svulmer op og skællene rejser sig (bugvattersot)

Virker indirekte ved:

 • Røde gæller og gispende gælle bevægelser (gælleorm)
 • Geleagtige klumper af slim (karpevirus)

 

Indhold og dosering:
250ml rækker til 2.250 liter.
1.000ml rækker til 9.000 liter.

Brug 55ml pr. 1.000 liter vand 1. dag og igen på 5. dag

Dosering på pakken er 10ml pr. 180 liter eller 100ml pr. 1.800 liter vand.
Tilsættes direkte til vandet i havedammen.

 

Beskrivelse af symptomer på bakterieangreb:

 • Væskeansamlinger under fiskens hud, der viser sig i form af bylder og opsvulmen. Dette er oftest infektioner der forårsages af bakterier og de skal have behandling for at heles.
 • Blottet skind på fiskens krop, der opstår af at en bakterieinfektion har fået fæste i huden på fisken. Behandles med bakterie medicin når det opdages. Fisken kan sættes over i et mindre kar for behandling, fordi det sandsynligvis er kommet af at fisken har et skrub sår i slimhinden, hvor bakterierne har fået fat.
 • Ødelagte, rødmende og blodige finner, hvor man kan se finnestrålerne stikker ud. Det er oftest en bakterie der forårsager dette. Finneråd, hvor finnerne "spises op" og krymper. Finneråd behandles med bakteriedræbende mediciner. Det er en god idé at teste vandværdierne i havedammen. Sygdommen kommer oftest når der er dårlige vandværdier i havedammen.
 • Åbne sår og huller på fiskens krop. Sår kan nemt opstå ved at fiskene støder ind i noget i bassinet, men risikoen for at det bliver et bakterieangreb er større hvis der er dårlig vandkvalitet i havedammen. Det er vigtigt jævnligt at kontrollere vandværdierne i havedammen. Er der tydelige huller i fiskens krop, hovedsageligt i hovedet, kaldes det "Hulsyge".
 • Kroppen svulmer op, har udstående øjne, skælrejsning og spiser kun lidt eller intet. Den får tit hvid trådagtig afføring. Denne sygdom kaldes Bugvattersot og rammer i første omgang de svage fisk. Dårlig vandkvalitet kan være en udløsende faktor. Det er en sygdom som er svær at behandle, fordi den som regel først opdages på et sent tidspunkt i sygdommens udvikling. Den smitter mellem fisk og det er vigtigt holde øje med alle fiskene så man er sikker på at de ikke har mistet appetiten, da dette er en af de første symptomer. Behandling af sygdommen sker i havedammen. Fisk med fremskreden sygdom bør dog aflives, da væskeansamlingen i de indre organer kun meget sjældent fortager sig.
 • Kraftigt øget gælle aktivitet som ikke stopper til trods for vandskifte og god vandkvalitet. Når gæller "rådner" og har en hvid/brunlig belægning (gæller skal normalt være lyst røde og pænt samlede i stråler, som på en fjer. Hos Stør skal farven på gællerne dog være mørkerøde, til leverfarvet). En rødfarvning af gæller kan være et symptom på en infektion i gællerne og behandles med bakterie medicin.
 • Fisk dør uden en direkte synlig sygdom kan konstateres.

 

For at gøre det nemmere at vide, hvornår det er Anti Bakterie medicin fiskene har brug for, kan du se på billedet herunder. Sammenlign billedet med din fisk - nummer 2, 4, 5 og 8 er symptomer på bakterieangreb og du bør behandle med Anti Bakterie medicin!

 

 

Anti Bakterie anvendes når:

 • Man bemærker 'hul-agtige' sår på fiskens krop.
 • Når gæller 'rådner' og har en hvid/brunlig belægning (gæller skal normalt være lyst røde og pænt samlede i stråler, som på en fjer. Hos stør skal farven på gællerne dog være mørkerøde, til leverfarvet).
 • Fiskene svulmer op med udstående øjne og skælrejsning (Bugvattersot - fisk med fremskreden sygdom bør dog aflives, da væskeansamlingen i de indre organer kun meget sjældent fortager sig).
 • Der ses rødmen og blodudtrædninger på krop og finner.
 • Fisk dør uden en direkte synlig sygdom kan konstateres.

Anti Bakterie bekæmper aktivt:
Hulsyge, bakterielt gælleråd og bugvattersot.

 

VIGTIGT:
Anti-bakterie skal anvendes som dobbelt kur, hvor den anden behandling foretages 4 dage efter første behandling - tilsætning på dag 1 og dag 5.

Læs vedlagte vejledning før brug!
Produktes virkning begrænses ved lave temperaturer - størst virkning over 16°C.

Skriv en anmeldelse

Bemærk: HTML bliver ikke oversat!
Dårlig God