Menu
Din kurv

Medicin

Medicin produkter til brug i havedammen

Dine fisk kan blive ramt af utroligt mange forskellige sygdomme, fx Bugvattersot, Finneråd, samt Parasitter, Svampeangreb og Bakterieangreb, som nemt kan føre til bylder og åbne sår! Er dine fisk blevet syge, så er redningen lige her...

 

Der er 3 forskellige årsager til at en fisk bliver syg, dens immunforsvar, foderet og vandmiljøet. 

Når vi vælger at have fisk i havedammen, må vi også tilpasse miljøet efter fiskene og ikke omvendt. Har vi ikke tilpasset miljøet efter fiskene, eksempelvis forårsaget af dårligt vandkvalitet, lavt iltindhold eller bare stærkt svingende temperaturer, kan dette fremkalde stress eller en langsom død for fiskene.

Da vi både skal have respekt for vores fisk og samtidig påskønner et velfungerende havebassin i dette ugunstige miljø, bør vi observere fiskenes adfærd og deres udseende. For at kende vores fisk bør vi vide lidt om hvad der gør dem syge.

 

Lad os se på fiskens immunforsvar og vandmiljøet:

Selv i et sundt og velfungerende vandmiljø bliver fisk udsat for forskellige former for sygdomsbærende bakterier, såsom parasitter, svamp og bakterier. Her har fisken dog som regel ingen problemer, da dens immunforsvar også er velfungerende. Men hvis der kommer en spontan masseforekomst, af de sygdomsfremkaldende bakterier, eventuelt på grund af en hurtig miljøændring - vil fiskens slimlag, som er en slags skjold mod disse bakterier, blive betydeligt svækket. Spørgsmålet er så - hvorfor denne miljøændring svækker fiskens immunforsvar.

Du har sikkert hørt ordet stress i forbindelse med sygdomsramte fisk. Ordet stress forbinder vi med at man have travlt på arbejdet men fisk går jo ikke på arbejde. Stress har en helt anden betydning for vores fisk end vi normalt opfatter det.

Stress forekommer hos fisk, når den udsættes for nogle ugunstige faktorer såsom kraftigt udsving i vandkvalitet, iltmangel eller for stor fiskebestand i bassinet. Når en fisk udsættes for disse ugunstige forhold, vil der opstå nogle fysiologiske ændringer inde i fisken. Biokemien i fisken vil ændre sig, for at forsvare sig imod de nye forhold i bassinet. Desværre bliver fiskens immunforsvar nedsat under sådanne biokemiske ændringer.

Som havedams ejer er det vigtigt at du sørger for at vandkvaliteten er i orden, hvis du ikke passer på vil det helt sikkert straffe dig senere.

De fysiologiske ændringer i fisken foregår også når du ofte ”roder” i bassinet eller bassinet får gentagne besøg af fiskehejren eller katten. Hvis fisken kun stresses kortvarigt, har den ganske gode chancer for at holde sygdomme på afstand.

 

Læs mere om Vandbehandling her og se vores forskellige produkter, der kan sikre dig et stabilt vandmiljø.

 

Det rette foder er vigtigt:

 

Fodret har også en helt afgørende rolle for at fiskens immunforsvar er intakt. For at forebygge sygdomme er det vigtigt, at give sine fisk en alsidig og nærende kost. Det foder du bruger, skal altid passe til årstiden og specielle fodertyper fx til vækst, bør kun gives i perioder.

Et energifoder med masser af vitaminer giver fx ingen garanti for at dine fisk ikke bliver syge - men det giver dine fisk et boost af immunforsvaret, netop ved sygdom eller til foråret efter en kold vinter. Det er altså vigtigt at benytte forskellige og varierende fodertyper hen over en sæson. På den måde tilpasser du hele tiden dit foder til årstiden, vandtemperaturen og den tilstand dine fisk er i.

Hvis du fodrer dine store fisk med et specielt foder til fiskeyngel - fordi du lige skal bruge dåsen op, så kan du være helt sikker på at dine fisk bliver syge. Smid hellere det foder ud som ikke er beregnet til den type fisk du har i dit bassin. 

 

Læs hele vores store Guide til fodring her.

 

Ovenstående er blot eksempler på nogle af de symptomer og sygdomme, som kan forekomme hos dine fisk i havedammen. Vi ved det kan være svært at råde og vejlede om symptomer og sygdomme via en hjemmeside og det kan derfor være en god ide, at søge hjælp hos den forhandler, hvor du har købt dine fisk.

Hvis du ønsker yderligere informationer er der masser af information at hente på Havedammen.dk og du kan næsten alt også få hjælp et i en gruppe på Facebook. Her kan varmt anbefales KoiDanmark - Danmarks hyggeligste koiklub.

 

Teksten på denne side er lavet i samarbejde med Havedammen.dk
Anti Bakterie medicin - mod finneråd, bugvattersot og bakterieangreb på dine fiskDownload:  Brugsanvisningen (Dansk) Pondteam BassinGuide:Scan QR-koden og gå direkte til Pondteams ..
Pris fra 149,00 DKK
Ekskl. Moms:119,20 DKK
Anti Parasit medicin - mod angreb af parasitter på dine fisk i havedammen Download:  Brugsanvisningen (Dansk) Pondteam BassinGuide:Scan QR-koden og gå direkte til Pondteams store Ba..
Pris fra 149,00 DKK
Ekskl. Moms:119,20 DKK
Anti Svamp medicin - mod svamp og svampebelægninger på alle typer havedamsfiskDownload:  Brugsanvisningen (Dansk) Pondteam BassinGuide:Scan QR-koden og gå direkte til Pondteams sto..
Pris fra 149,00 DKK
Ekskl. Moms:119,20 DKK
Colombo Morenicol Lernex mod Flukes
Udgået af sortiment
Effektiv behandling af bl.a. Flukes i havedammen Download:  Brugsanvisning (Dansk)Lernex er effektivt mod hudorm/skin flukes (Gyrodactylus), gælleorm/gælleflukes/gill flukes (Dactylo-gyrus) og rundo..
Pris fra 349,00 DKK
Ekskl. Moms:279,20 DKK
Colombo Morenicol Lernex Pro Food mod Flukes - 800g
Udgået af sortiment
Effektiv behandling gennem foder af Flukes hos havedamsfisk  Morenicol Lernex Enter Pro er udviklet til behandling af hud- og gælleflukes, hvor det ikke ønskes at behandle selve vandet. Behandling af store damme kan være van..
295,00 DKK
Ekskl. Moms:236,00 DKK
Cyprinocur® Acriflavin til behandling af svamp og bakterielle problemer i havedammen  Cyprinocur® Acriflavin er en flydende medicin, som anvendes som en behandling mod bakterielle infektioner, herunder sår, protozoal og eksterne s..
269,00 DKK
Ekskl. Moms:215,20 DKK
Et effektivt plejeprodukt med stærke helbredende kvaliteter  Nemt at bruge, påføres direkte på såret eller det skadede område på fisken. Renser og desinficerer såret og området omkring, sam..
129,00 DKK
Ekskl. Moms:103,20 DKK
Fish Pharma - Calin 1Liter
Nyhed
Fish Pharma Calin kan bruges mod Trichodina.  Aktiv stoffer pr. liter: 62,5g Kaliumpermanganat. Dosering: 32 ml. Calin pr. kubikmeter vand fordeles udover dammen. Efter 4 til 6 timer neutraliseres vandet med Niigata OXY Powder (10 g. pr. kubi..
199,00 DKK
Ekskl. Moms:159,20 DKK
Bedøvelsesmiddel til Koi og andre havedamsfisk, benyttes fx i forbindelse med sårbehandling. Når du behandler et sår, skal du sørge for at have alle nødvendige produkter tilgængelige og inden for ræ..
119,00 DKK
Ekskl. Moms:95,20 DKK
Fish Pharma FMC kan bruges mod White Spot, Costia og Chilodonella    Dosering og brugsanvisning: 15 ml pr. 1.000 liter dag 1, 3 og 5. På 7. dagen udskiftes 20% af vandet i havedammen.  Det anbefales ikke at køre vandet..
Pris fra 229,00 DKK
Ekskl. Moms:183,20 DKK
Fish Pharma Formalin bruges til behandling af Costia parasitter    Dosering / brugsanvisning:20 ml pr. 1.000 liter på dag 1. og dag 3.På 5. dagen af behandlingen skiftes 20% af vandet. UV-lys og ozon skal slukkes under behand..
149,00 DKK
Ekskl. Moms:119,20 DKK
Fish Pharma GTC bruges til bekæmpelse af alle encellede parasitter og svamp   Dosering og brugsanvisning: 17ml pr. 1000 liter dag 1, 3 og 5. På 2. og 4. dag af behandlingen skiftes 10% af vandet og på 6. behandlingsdag skift..
Pris fra 299,00 DKK
Ekskl. Moms:239,20 DKK
Fish Pharma - Sårbehandlingssæt
Nyhed
Fish Pharma Sårbehandlingssæt med 5 dele - til behandling af sår, bylder og finneråd  Fish Pharma Sårbehandlingssæt er et komplet og brugervenlig sæt, for både begynderen eller den mere erfarne ha..
399,00 DKK
Ekskl. Moms:319,20 DKK
Fish Pharma Triclam bruges mod Flukes, Hud- og Gælleorme (Gyrodactylus og Dactylogyrus)   Dosering / brugsanvisning: Behandling af Hudorm: 4 gram pr. 1000 liter. Opløses i 1 liter vand fra havedammen og fordeles rundt i havedamme..
329,00 DKK
Ekskl. Moms:263,20 DKK
Fish Pharma Triclam+ bruges mod Flukes, Hud- og Gælleorme (Gyrodactylus og Dactylogyrus)   Dosering / brugsanvisning: Behandling: 4g pr. 1.000 liter opløses i 5 liter vand fra havedammen og fordeles rundt i havedammen. Efter 7 da..
529,00 DKK
Ekskl. Moms:423,20 DKK
Fish Pharma Hydrogenperoxid 3% - Sårrens til koi
Nyhed
Fish Pharma Hydrogenperoxid 3% anvendes til desinfektion af sår og ved betændelse hos fisk.    Brugsanvisning:Påfør hydrogenperoxid på såret ved hjælp af en vatpind, så såret er helt ..
69,00 DKK
Ekskl. Moms:55,20 DKK
Propolis anses for at have en naturlig anti-bakteriel effekt, hvilket er godt til sårbehandling hos Koi og andre havedamsfisk. Til behandling af bl.a. åbne sår, ødelagt skæl osv. kan Propolis med fordel benyttes. Det e..
149,00 DKK
Ekskl. Moms:119,20 DKK
Acriflavine 1% opløsning til behandling af svamp og bakterielle problemer i havedammen Kusuri Acriflavin 1%  er en flydende medicin, som anvendes som en behandling mod bakterielle infektioner, herunder sår, protozoal og eksterne sv..
399,00 DKK
Ekskl. Moms:319,20 DKK
Virker mod patogene bakterier og Costia, White Spot og flukes parasitter Kusuri Chloramine T er et meget populært, effektivt og bredspektret middel til sænkning af niveauet af patogene/sygdomsfremkaldende bakterier i havedammen. Det er o..
Pris fra 299,00 DKK
Ekskl. Moms:239,20 DKK
Kusuri Fluke M - 65g
Ikke på lager
Kusuri Fluke M mod Flukes (parasitter) hos fisk i havedammen  Kusuri Fluke M er en 50 mg/g Flubendazol baseret medicin, som anvendes til at udrydde Gill Flukes (Gælle Fluke), Body Flukes (Skin Flukes). Denne behandling er sikker at bruge ..
295,00 DKK
Ekskl. Moms:236,00 DKK
Viser 1 til 20 af 33 (2 sider)

Bedst sælgende i denne kategori