Menu
Din kurv

Balance i havedammen

Oprethold en god biologisk balance i din havedam

Se vores udvalg af produkter til at holde vandet i din havedam - klart og sundt - med en god biologisk balance. Vi har kun 100% naturlige og miljørigtige produkter til vandpleje.

Hvis der opstår en uballance i havedammen, ses det ofte på din vandkvalitet. For mange fisk, for lille filter, forkert håndtering/rensning af filter, er ofte årsagen. For meget foder, kan også være det.

Det handler om at have tilpas mange gode bakterier - til at holde de dårlige ting nede.

Der skal være en balance mellem den belastning der er i dammen og den mængde affalds- og næringsstoffer, som filteret kan klare. Her handler det om mængden af fisk og ikke så meget hvor mange liter vand man har, stemmer overens med det som filteret kan klare - og der er tit langt fra oplyste mængder til virkeligheden.

Hvis man kører lige på grænsen, så vil der langsomt komme mere og mere næring i vandet, fordi det hele ikke bliver nedbrudt. Det sker hvis filter er for lille eller man fx står hver søndag og skyller alle bakterier ud af filteret, med højtryksrenseren.

Man kan hjælpe balancen på vej ved at tilsætte aktive bakterier og mikroorganismer, der kan hjælpe på nedbrydningen af affalds- og næringsstoffer i vandet. Dette vil dog ofte ikke være nok hvis ens filter er alt for lille.

Mange af de næringsstoffer som er tilbage i havedammen og som ofte også hober sig op over tid er svært nedbrydelige for bakterier. Derfor kræver det ekstra mange gavlige bakterier at komme fx proteiner, nitrater og fosfater til livs.

Hvis udstyret og dermed forudsætningerne for en effektiv nedbrydning er på plads, vil du ofte ikke opleve problemer med din vandkvalitet - men hvis du oplever en misbalance, så har vi herunder samlet nogle af vores bedste produkter - der kan hjælpe den biologiske balance tilbage igen.

 

Halmballer på flaske! Optager næring i havedammen hurtigt og effektivt.  MICROBE-LIFT - Barley Straw Extract er et flydende koncentreret ekstrakt af byg strå, som binder næringsstoffer i havedammen. Det virker med det sa..
Pris fra 79,00 DKK
Ekskl. Moms:63,20 DKK
MICROBE-LIFT - Pond Phosphate Remover
Ikke på lager
Den ultimative Fosfat fjerner til havedammen - effektiv og sikker i brug  MICROBE-LIFT Pond Phosphate Remover er en polymer blanding med enestående kvaliteter, herunder evnen til at binde store mængder fosfat uden negativ indflydels..
Pris fra 229,00 DKK
Ekskl. Moms:183,20 DKK
Mælkesyrebakterier klar til brug - Giver sunde fisk og god balance i havedammen! Mælkesyrebakterier er rigtig gode for mange ting - faktisk bør man overveje at tilsætte mælkesyrebakterier, før man gør nog..
Pris fra 89,00 DKK
Ekskl. Moms:71,20 DKK
OXY Powder - Effektiv oprensning af havedammen
UDSOLGT
OXY Powder - et 'must have' til enhver havedam.  Efter at have tilføjet OXY Powder til dit bassin vil oxygenet give en positiv opdrift og urenheder fra bunden vil flyde op til overfladen. Herefter kan størsteparten af urenhederne,..
Pris fra 119,00 DKK
Ekskl. Moms:95,20 DKK
Pond Support - Oxypower til en ren i balance Efter at have tilføjet Pond Support - Oxypower til din havedam vil oxygenen give en positiv opdrift og urenheder fra bunden vil flyde op til overfladen. Herefter kan størsteparten af urenhed..
125,00 DKK
Ekskl. Moms:100,00 DKK
  Effektiv nedbrydning af affaldsstoffer i havedammen - giver renere og sundere vand  The Water Cleanser fungerer som en slags 'hotel' for gavnlige bakterier og mikroorganismer. Det er en voksblok indsprøjtet med kulstof. Hvis man..
Pris fra 149,00 DKK
Ekskl. Moms:119,20 DKK
Viser 1 til 6 af 6 (1 sider)