Menu
Din kurv

Bacto Fix - mod patogene bakterier

Bacto Fix - mod patogene bakterier
Bacto Fix - mod patogene bakterier
Pris fra 129,00 DKK
Ekskl. moms: 103,20 DKK

Valgmuligheder

Nulstil produktvalg

Bacto Fix virker mod sygdomsfremkaldende bakterier i havedammen

Bacto Fix er et højkoncentreret bakteriepræparat med et kimtal på over 100 millioner pr. gram. De mikrobielle stammer i Bacto Fix reducerer biologisk skadelige bakterier, især Pseudomonas- og Aeromonas-stammer, i løbet af 4 uger med op til 99,9 %.

 

  • Går målrettet efter Pseudomonas- og Aeromonas bakteriestammer
  • Reducerer patogene bakterier med op til 99,9%
  • Et 100% naturligt og biologisk produkt
  • Medvirker til en øget nedbrydning af organisk affald

 

Den unikke sammensætning af bakterier i Bacto Fix, lever af de samme næringsstoffer i havedammen, som de patogene (sygdomsfremkaldende) bakterier og i løbet af kort tid vil Bacto Fix fortrænge disse. 

Det er helt uskadeligt for alle fisk, planter og dyreliv i og omkring havedammen. Det er enkelt sagt, gode bakterier der udkonkurrerer de dårlige.

 

Bacto Fix er udviklet af CSIR, Rådet for videnskabelig og industriel forskning. CSIR er en forsknings- og udviklingsorganisation i Sydafrika og hører ind under det sydafrikanske ministerium for videnskab og teknologi.

Bacto Fix er udviklet på grundlag af videnskabelig forskning inden for bakterieinfektioners opståen hos prydfisk. Disse infektioner forårsager bl.a. erythrodermatitis, som hos fisk ofte ses som røde plamager og udslet eller decideret åbne sår.

Niigata Bacto Fix reducerer desuden organiske affaldsstoffer såsom Ammoniak, Nitrit, Nitrat og Fosfat i havedammen. På denne måde opnås der en bedre biologisk balance.

Dosering:

2,5 g pr. 1.000 liter - hver uge.
Måleske vedlagt 10ml = 10g.
Bør opløses i vand og doseres i filteret.

Opbevares køligt og tørt, utilgængeligt for børn. 

Indhold:

250g som rækker til 100.000 liter vand
500g som rækker til 200.000 liter vand
1kg som rækker til 400.000 liter vand
2,5kg som rækker til 1.000.000 liter vand

Kan benyttes ved alle temperaturer, dog vil effekten være større jo varmere vandet er. Det samme vil behovet, da de sygdomsfremkaldende bakterier også trives bedre...

Bliv klogere på Aeromonas og Pseudomonas-bakterier i havedammen.

Patogene (sygdomsfremkaldende) bakterier forårsager bakterielle infektioner. Pseudomonas og Aeromonas-bakterier er de mest almindelige typer af patogene bakterier i havedamme. Der findes adskillige stammer af disse bakterier, og de varierer meget i deres evne til at forårsage sygdom hos Koi. Den type der oftest findes i havedamme, er Aeromonas hydrophila. Bakterierne findes i næsten alle havedamme. Det er nærmest uundgåeligt. Hvis du har en havedam, har du også Pseudomonas-bakterier og Aeromonas-bakterier. 

Aeromonas- eller Pseudomonas-bakterierne trænger ind i fisk gennem åbne sår eller sår forårsaget af parasitbid eller andre skader. De kan også få adgang gennem tarmen, ved at fisk spiser væv, der allerede er inficeret med de aggressive bakterier. Når bakterien er inde i fisken, føres den gennem blodbanen rundt til organer og celler. Herefter formeres bakterien, hvilket forårsager et utal af sygdomme. Aeromonas og Pseudomonas forårsager hulsyge, finneråd, mundråd, oppustethed og Dropsy. Hvis fisken ikke bliver behandlet, vil sygdommen eskalere og til sidst vil fisken dø.

Da Aeromonas- og Pseudomonas-bakterier allerede findes i vores havedamme, er det godt at vores fisk har en naturlig forsvarsmekanisme, der hjælper med at beskytte dem. Fiskens forsvar er deres beskyttende slimlag og deres immunsystem. Aeromonas- og Pseudomonas-bakterier er hele tiden til stede i havedammen, men det er muligt for fiskene leve med disse patogene bakterier og alligevel forblive sunde og raske. 

Problemet opstår når fisk udsættes for stress eller dårlig vandkvalitet som høje Ammoniak- og Nitrit niveauer, pH-udsving og for lavt iltniveau. Disse faktorer kombineret med for højt fisketryk, stor organisk belastning i vandet (for lille filter) og kraftig parasit aktivitet, svækker dine fisk og giver bakterierne gode betingelser. Bakterierne er i stand til, hurtigt at forårsage sygdomme i en svækket fiskebestand eller i fisk, der lider af andre stressfaktorer og sygdomme.

Åbne sår og andre sygdomstegn, kan ses på dine Koi når som helst i løbet af året. Men de opdages ofte om foråret, når parasitter har draget fordel af dine fisks svækkede immunforsvar gennem vintermånederne. Fiskens immunforsvar svækkes i kolde vandtemperaturer, men Aeromonas- og Pseudomonas-bakterierne vokser stadig hurtigt mellem 5°C og 16°C. De kolde temperaturer om vinteren og de svingende temperaturer om foråret har en betydelig indflydelse på Koi's immunforsvar og dets evne til naturligt, at bekæmpe de aggressive bakterier. Ved vandtemperatur på 15°C fungerer dine fisks immunforsvar kun halvt. Desværre er patogene bakterier ikke så påvirket af temperaturudsving og vil fortsætte deres angreb på din Koi i løbet af denne tid.  

 

 

Hvordan undgår du Aeromonas og Pseudomonas-bakterier?

Dine fisks generelle sundhed spiller en betydelig rolle i niveauet af patogene bakterier, den kan udsættes for og ikke blive syg. Foder er meget vigtig for dine fisks helbred. Giv dine fisk et foder af høj kvalitet beriget med vitaminer og mineraler. Fisk, der fodres tilstrækkeligt, vil være bedre i stand til at afværge de invasive bakterier. 

At holde din havedam fri for parasitter er også afgørende, for at opretholde sunde fisk og mindske risikoen for sår fra Aeromonas- og Pseudomonas-bakterier. Parasitter bryder det beskyttende slimlag, hvilket gør det muligt for alle patogene bakterier, at skabe et inficeret sår. Parasitter vil ofte også være i havedammen, men det kan være en noget mere besværlig opgave at holde dem nede - i hvert fald på en naturlig måde.

Ved at benytte Niigata Bacto Fix, holder du i stedet de patogene bakterier, på et så lavt niveau som muligt og mindsker dermed risikoen for infektioner og sår.

Husk også at en god mekanisk filtrering er vigtig, så fiskeaffald og organisk stof fjernes så hurtigt som muligt. Det er sammen med er et godt biologisk filter med masser af gavnlige bakterier, en forudsætning for en god, sund og ikke-stressende vandkvalitet, uden skadelige stoffer.

Det er vigtigt at opretholde fiskenes generelle sundhed og styrke deres immunforsvar. 

Bacto Fix er et af elementerne til dette, sammen med en god balance i vandet - så få parasitter som muligt og et ordentligt foder!

Skriv en anmeldelse

Bemærk: HTML bliver ikke oversat!
Dårlig God