Menu
Din kurv

Vinter- og Opstarts foder

Her finder vores udvalg af specielt Vinterfoder- og koldtvandsfoder til Koi, Guldfisk og andre havedamsfisk.

Med enkelte af vores produkter kan du fortsætte eller starte fodring, helt ned til en vandtemperatur på 5°C.

Fælles for vores koldtvands foder er, at de er specielt udviklet til lave vandtemperaturer og de behov dine Koi og øvrige havedamsfisk har, under disse forhold.


Der vil dog ofte være dage hvor temperaturen ligger og svinger over og under 5°C. og her anbefales det at benytte et synke foder. Fordelen er, at det er tydelig at se om der bliver spist noget af det efter et par timer eller ofte helt til dagen efter. På den måde kan aktivitetsniveauet hos dine fisk aflæses og fodring tilpasse derefter.

Ved vandtemperaturer under 5°C bør fodring stoppes helt! 


Kan jeg bruge et sommerfoder i koldere vejr i stedet?

Det største problem med fodring i koldere vejr er ikke, om maden er designet specielt til vinteren, men mere mængden af ​​mad, du giver din fisk. Koi karper er intelligente dyr, og de spiser ikke for at spise, især om vinteren. Når vandet afkøles, begynder de at indtage mindre mad, og du skal bare reducere den mængde, du fodrer dem, når dette sker. Denne praksis gælder for både sommerfoder og vinterfoder, så det betyder i praksis ikke noget, hvad du vælger.


Hvis du ikke overvåger og reducerer fodring i overensstemmelse med vandtemperaturen, vil der opbygges affaldsstoffer fra madrester, som kan forårsage alle mulige problemer med vandkvaliteten om vinteren og fx øget algevækst til foråret. Du risikerer stigninger i ammoniak, fald i ilt og endda svingninger i pH med overskydende affaldsstoffer, så det er altid god praksis at holde det på et minimum.


Så længe du holder øje med fodring og ved, hvornår du skal skære foder, når koi begynder at spise mindre, kan du bruge enten sommer- eller vinterfoder uden problemer. 


Vi anbefaler dog at du skifter til et lettere foder, da det kan være svært at styre mængden af det normale sommerfoder, når vandet bliver koldere.


Et vinterfoder, der indeholder Wheat Germ (hvedekim) kan have mange fordele både for dine fisk og vandet. Det er nemmere at fordøje og hvis det ikke bliver spist, efterlader det også mindre affaldsstoffer i vandet.Stør om vinteren...

Eneste undtagelse er Stør, som skal have foder året rundt. Til dette formål kan et synke foder også benyttes. Derved sikrer du også, at dine øvrige havedamsfisk ikke indtager det meget proteinrige størfoder og tager skade, fordi de ikke kan fordøje det, i det kolde vand.


Dine Stør kan sagtens klare sig med vores synke foder i løbet af vinteren fx Yamakoshi - Energy Mix Sinking

KOI Prevention - ét foder der kan det hele...Med Fish Pharma - KOI Prevention opnår du flere fordele i et og samme foder. KOI Prevention giver dine Koi en optimeret, stabil og jævn vækst og de vil få en v&aeli..
495,00 DKK
Ekskl. Moms:396,00 DKK
Hikari Wheat-Germ - koldtvands foder til Koi og øvrige havedamsfisk Med Hikari Wheat-Germ får du et foder til hele sæsonen. Perfekt fra det tidlige forår og igen langt hen på efteråret. Hikari Wheat-Germ fremstil..
Pris fra 319,00 DKK
Ekskl. Moms:255,20 DKK
  Yamakoshi Premium Stør - High Quality foder til alle typer af stør  Helårsfoder, hovedfoder Synker til bunden Anvendelig fra 8°C, hele sæsonen Til alle typer StørPremium Stør er et ..
Pris fra 89,00 DKK
Ekskl. Moms:71,20 DKK
Et let synkefoder, specielt velegnet til de kolde måneder - men kan med fordel benyttes hele sæsonen Takazumi Easy er godt til mindre aktive koi og et perfekt vinter foder, som med fordel kan benyttes i de kolde måneder. Resten af ..
Pris fra 299,00 DKK
Ekskl. Moms:239,20 DKK
Takazumi Vital - Stimulerer immunsystemet og giver øget modstandsdygtighed Med Takazumi Vital får du en nøje udvalgt cocktail af forskellige ingredienser, der stimulerer immunsystemet hos Koi.  Stimulerer og opbygger im..
Pris fra 329,00 DKK
Ekskl. Moms:263,20 DKK
VinterPakke med synke foder og gratis digital termometer
-21 %
Nu kan du fodre så lang tid dine fisk vil spise og give dem de bedste betingelser i løbet af vinteren. Med denne VinterPakke har du foder til de kolde måneder af sæsonen og du kan holde øje med vandtemperaturen med de..
195,00 DKK 247,00 DKK
Ekskl. Moms:156,00 DKK
    Yamakoshi - Energy Mix Sinking - koldtvands foder til alle havedammens fisk og StørEnergy Mix Sinking er et synkende koldtvandsfoder til alle havedammens fisk og Stør. Specielt velegnet som det sidste foder om efter&..
Pris fra 99,00 DKK
Ekskl. Moms:79,20 DKK
Yamakoshi - VinterVital Special - koldtvands foder til alle havedammens fisk VinterVital Special er et letfordøjeligt specialfoder af høj kvalitet, fremstillet til brug ved kolde vandtemperaturer. Specielt velegnet til opstart efter vi..
Pris fra 99,00 DKK
Ekskl. Moms:79,20 DKK
Specielt god ved lave vandtemperaturer - men kan bruges hele året, som et godt basisfoder. Yamakoshi - Wheat Germ er et foder af høj kvalitet, der holder dine Koi og andre havedamsfisk i topform hele året rundt. Takket være..
Pris fra 139,00 DKK
Ekskl. Moms:111,20 DKK
Takazumi Forårspakke - SPAR 20%
-20 %
Takazumi Forårspakke med 3 forskellige produkter - perfekt til opstart af foder sæsonen Vi har sammensat en lille foderpakke med Takazumi produkter. Den indeholde alt du skal bruge, for at give dine Koi og øvrige havedamsfisk, den..
795,00 DKK 997,00 DKK
Ekskl. Moms:636,00 DKK
Viser 1 til 10 af 10 (1 sider)

Bedst sælgende i denne kategori