Air-Aqua Super UV Startsæt - Ballast og 55W UV-C pære

På lager

2.225,00 kr. Før pris 2.340,00 kr.
Opsæt Air-Aqua Super UV Startsæt - Ballast og 55W UV-C pære
Varenummer:
AA-SU-S-55

Amalgam 55W UVC - Super UV er effektivt, nemt og god kvalitet

Download:

 Brugermanual, Ballast (Engelsk)

Med Super UV får du en komplet UVC enhed (kvartsglas, pære og ballast) der har en meget høj effektivitet, lang levetid og så er den 100% vandtæt. Den kan placeres stort set alle steder i dit filtersystem og du skifter nemt hele enheden, når den er brændt ud.

Meget høj effektivitet - afgiver 2-3 gange mere stråling med samme forbrug (W)
Lampelevetid min. 13.000 timer - hvilket er ca. års drift
Høj sikkerhed mod utætheder og deraf problemer med de strømførende dele
Mere klart vand, med mindre alger og mindre risiko for sygdomsfremkaldende bakterier
UV-strålingskapacitet opretholdes bedre med Amalgam i hele levetiden

Super UV fra Air-Aqua benytter den effektive UV-teknologi - Amalgam. Denne type UV er på kort tid blevet populær, især fordi priser er faldet og nu nærmer til de traditionelle TL og T5 UV-pærer. Amalgam er mere effektiv bl.a. fordi den mere præcist rammer den helt rigtige bølgelængde på UV strålingen og så lyser de 2-3 gange mere, med det samme forbrug (W). De holder længere og skal derfor typisk kun skiftes hvert andet år, mod den årlige udskiftning af normale UV-lamper.

Med Super UV er det gjort endnu nemmere og mere sikkert at have og udskifte UV lyset. Da UV belysningen foregår i 100% kontakt med vand, er det vigtigt at sikkerheden er helt i top. Traditionelle UV enheder har en lys pære der skal skiftes. Denne sidder beskyttet af et kvartsglas som er tætnet med pakninger for at forhindre vand i at komme ind til pæren og de strømførende dele. Ofte går det galt og enheden kortslutter eller den er irret helt til pga. frugt og må kasseres.

Det er både potentielt farligt og spild af dine penge.

Når det er tid til at skifte UVC pæren på din Super UV - skifter du både pære og kvartsglas samtidig - enkelt, nemt og sikkert. Din Super UV Ballast (trafo) til systemet kan, klare fra 25W - 105W UVC pære og det er derfor også nemt at øge UV belysningen, hvis det bliver nødvendigt.

Ved at skifte det hele er du sikker på at produktet altid er tæt og med et ny kvartsglas opretholder du fuld udnyttelse af din UV belysning og sikrer dig høj effektivitet gennem hele enhedens levetid.

Placering og installation:

Super UV kan placeres stort set hvor du ønsker det, direkte i et filter eller indbygget i rør.

  • I en Sieve fx i indløbskammer
  • I et tromlefilter
  • I et pumpekammer
  • Indbygget i rørsystemet (tryk og gravitation)
  • Før eller efter dit filtersystem
  • Gennemføring og holder fås som tilbehør

Vi anbefaler at der benyttes monteringsbøjler eller gennemføring til montering. Selv om en SuperUV er et kvalitetsprodukt er kvartsglasset meget tyndt. Det er det fordi det nemmere lader UV-strålerne passere. Hvis enheden blot lægges løst ned i fx en Sieve, risikerer du nemmere at skade UV enheden. Selv en lille revne kan være nok til at vand kan komme ind i enheden og så kortslutter den eller brænder varm!

Alger og bakterier kan neutraliseres på en simpel og effektiv måde ved hjælp af en Super UV enhed. Men det er vigtigt at holde sin UV vedlige fx ved at huske at rense kvartsglasset. Det er også vigtigt at udskifte UV enheden efter forskrifterne, da effekten falder med levetiden. For at opretholde en effekt der er god nok til forsat at dræbe (inaktivere) bakterier, må den helts ikke flade med mere end 20-30%. Dette niveau holder Super UV frem til den specificerede levetid, men herefter falder den yderligere og effekten udebliver. Du vil stadig kunne se lampen lyse - men den virker ikke efter hensigten længere.

Modeloversigt Super UVC pære:

Fælles for alle UVC pære gælder: Sikringsklasse IP68 - Kabellængde 5 meter.

Model     Mål     Effekt/forbrug Levetid (max) Anbefalet dam størrelse
40W Super UVC Ø25 x 440mm 40 W 13.000 timer 25 m3
55W Super UVC Ø25 x 560mm 55 W 13.000 timer 30 m3
75W Super UVC  Ø25 x 730mm 75 W 13.000 timer 35 m3
105W Super UVC   Ø25 x 940mm   105 W 13.000 timer 60 m3


Alle ovenstående Super UVC pærer, passer til den samme Ballast (trafo). Se mere her.

Husk at du aldrig må kigge direkte på din UVC enhed når den er tændt, det kan skade dine øjne.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Air-Aqua Super UV Startsæt - Ballast og 55W UV-C pære
Din bedømmelse